top of page

Етеричните масла в борба със staphylococcus

В днешната статия искам да ви споделя за силата на етеричните масла и успешната им борба с бактерията staphylococcus haemolyticus. Това беше бактерията, която обитаваше нослето на моето дете. За първи път се сблъсквам с такъв проблем и започнах да чета и да търся решение за лечението му, тъй като бях чувала, че бактериите са много упорити.

Първото нещо, което направих е изследване на цялото семейство, защото е много вероятно някой да се е заразил и това да удължи лечението на детето.

Втората стъпка е изключване на млечните храни, захарта и увеличаване на витамините в менюто и включване на добър пробиотик. Засилването на имунитета е важно, за да може организмът да се пребори с инфекцията и да се предотврати евентуално усложнение.

Третото и най-важно за мен беше започване на терапия с етеричните масла. Ето, които бяха те:

Риган- изключително етерично масло със силно антибактериално, антивирусно и антисептично действие. Някои от свойствата му са борба с бактериални инфекции и паразити, укрепва и поддържа имунната система. Стопири вируси и настинки, верен съюзник в лечението на болно гърло.

Чаено дърво – масло с безкрайни приложения. Антибактериално, антигъбично, антисептично, противовъзпалително, имуностимулиращо, противовирусно, възстановяващо. Някои от приложенията му са при стафилококи, бактериални инфекции, вируси грип и др.

Он гард- е една от най-популярните патентовани етерични смеси на dōTERRA съдържаща див портокал, канела, карамфил, евкалипт и розмарин. Етеричната смес е превъзходен нетоксичен начин за подкрепа и защита на имунната система. Повече за маслото можете да прочетете тук Онгард Лидер в третирането на 17 различни вирусни щама, сред които и H1N1.

Тамян – кралят на етеричните масла, с безкрайни възможности. Приложенията му са широки, той действа като имуностимулант, противовъзпалително, болкоуспокояващо, противораково и др. Изключително подходящо масло за унищожаване на стафилококи и стрептококи бактерии.

Лимон - Днес науката е доказала,че етеричното масло от лимон има силни антибактериални, антигъбични и антивирусни свойства, укрепват имунната система, помагат на храносмилането и спомагат за детоксикацията. Древните египтяни пиели сок от лимон, за да изчистят тялото си от токсини и отрови.

Лимонена трева- свойствата на лимонената трева са: антибактериално, антираково, противовъзпалително, антисептично и др. Лимонена трева и гераниум в комбинация били тествани в ин-витро среда срещу селекция на антибиотично-чувствителни и устойчиви бактерии, включително стафилококи, резистентни към ванкомицин ентерококи (VRE), Acinetobacter baumanii и Clostridium difficile. Най- добър резултат е постигнат чрез разпръскване във въздуха- до 89% намаляване на бактериите във въздуха за 15 часа.

Брийт – това е бленд съдържащ в себе си лаврови листа, мента, чаено дърво, евкалипт, лимон, кардамон. Чудесен помощник в борбата с бактериите и подпомагане на нормалното функциониране на респираторната система. Тъй като бактерията е съпроводена с хрема и кашлица, брийт е прекрасен за дифузиране през нощта в комбинация с лавандула, действа много успокояващо.

Лавандула - Маслото от лавандула е известно по целия свят и дълбоко ценено заради успокояващия му ефект. Едно от многобройните свойства е антимикробно, противогъбично, противовъзпалително и др. Комбинира се много добре с брийт, като повлиява благоприятно респираторната система, както допринася за спокоен сън.

Бергамот – предотвратява и се бори с инфекции, възпрепятства развитието на бактерии и гъбички. Проучване публикувано във Fronteirs in Pharmacology, съобщава, че това етерично масло може да потисне растежа на Campylobacter jejuni, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Bacillus cereus и Staphylococcus aureus.

Това, което аз направих беше бленд за засилване на имунната система и прием на перлички онгард . Топично нанасяне на етерични масла на синусите, а в дифузира редувах маслата през деня. Към обичайните масла в борбата със стафилококи, добавих и лимонена трева.

Други добри съюзници бяха хомеопатичните топченца стафилококцинум и колоидното сребро , което пръсках в нослето. През 80-те години д-р Лари Форд прави изследване с колоидно сребро в Медицински университет UCLA. Той успява да документира над 650 различни патогени, причиняващи заболявания, унищожени за минути, когато били изложени на малки количества сребро.

В карето съм пояснила, кои масла, как съм употребявала. Направихме 10 дни курс на лечение, след това направихме контролни изследвания- нямаше бактерия. Понякога са необходими 2-3 курса на лечение, при нас бактерията се повлия от първия път.

При възникнали въпроси можете да ми пишете.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page