top of page

Как да се предпазим и лекуваме в сезона на настинките и грипа с етерични масла?


Днешната статия е по-задълбочена в темата настинки и грип и как можем да предпазваме и помагаме на децата си, а и самите нас в тези периоди.

Поради голям интерес относно етеричните масла на DōTERRA и продукта On Guard. Днес ще ви споделя някои интересни факти и изследвания свързани с тях.

On Guard е една от най-популярните патентовани етерични смеси на dōTERRA съдържаща див портокал, канела, карамфил, евкалипт и розмарин. Етеричната смес е превъзходен нетоксичен начин за подкрепа и защита на имунната система.

DōTERRA създава цяла серия OnGuard като интегрира етеричната смес в различни DōTERRA продукти, осигураващи естествена и ефективна алтернатива за имунна защита.On Guard може да се приема ежедневно вътрешно за поддържане на здрава имунна функция и за подпомагането на здрава сърдечно-съдова система. Може също да се използва като нетоксичен почистващ препарат за повърхности в цялата къща или дефузва за прочистване на въздуха от бактерии и микроби като осигурява енергезираща атмосфера.

В последно време OnGuard се радва на голям интерес не само от потребителите на dōTERRA, но и от специалисти в различни области. Този интерес доведе до няколко изследвания и анализа на продукта, който е отбелязан в сайта thepubmed.gov като лидер в третирането на 17 различни вирусни щама, сред които и H1N1.

Защо една ароматерапевтична комбинация се справя по-успешно в третирането на вируси от антибиотиците?

Етеричните масла са растителни екстракти, които се извличат чрез студено пресоване или парна дестилация от маслодайните части на растението (цветове, листа, корени, плодове и други). Един от най-големите плюсове на етерчните масла са малките им по размер и богати на кислород молекули.

Когато една клетка е заразена с вирус, стените й се втърдяват и нищо не може да премине през тях. Молекулите на етеричните масла имат способността да омекотяват и преминават през клетъчната стена и да снабдят с кислород отново клетката. А вирусите не могат да виреят в среда, богата на кислород.

Действието на етеричните масла позволява на клетката отново да фунцкионира нормално, като в същото време унищожават вируса. Етеричните масла доставят 21% повече кислород на клетките в тялото до 20 мин след приема им без това да има странични ефекти за организма (когато се приемат правилно и в подходящи количества).

Защо да използваме етерични масла в лечението на вируси и бактерии?

Инфекциозните болести са изключително разпространени в съвремието ни. Проблемът е, че те лесно се разпространяват и можем бързо да се заразим с тях. Дори не е нужен пряк контакт с болен човек. Достатъчно е да се храним с едни и същи прибори, да използваме едни и същи предмети или да сме в едни и същи помещения.

Когато сме болни от заразни болести, обикновено става дума или за бактериална или за вирусна инфекция. Бактериите лесно се третират с антибиотици, защото не навлизат през клетъчната стена и не пречат на работата на клетката. Вирусите, обаче са по-сложни за лекуване. Много от съвременните вируси са резистентни към антибиотици, което ги прави трудно лечими от конвенционалната медицина. В допълнение, вирусите пробиват клетъчната стена и антибиотиците трудно достигат до тях.

Когато сме заразени с вирусна инфекция, лекарите често не могат да направят много и единственото, което ни остава е да изчакаме вируса да премине и да приемаме много течности. Етеричните масла, за разлика от антибиотиците, лесно преминават бариерата на клетката и могат да убият вируса без да нарушат целостта и функциите й.

Как действат антибиотиците?

Антибиотиците са специално разработени, за да избиват бактериите в организма ни. Но заедно с вредните бактерии, те убиват и много от полезните такива, които виреят в храносмилателния тракт и се грижат за деликатния стомашно-чревен баланс. От друга страна, под влияние на антибиотиците, някои бактерии мутират и добиват резистентност, което означава, че нови и нови лекарства трябва да бъдат използвани за третирането на един и същ проблем.

Разбира се, аз не отричам ефектите от антибиотиците и не отхвърлям използването им като цяло. Но смятам, че има и по-щадящи и ефективни методи да лекуваме тялото си без да нарушаваме излишно баланса му. Един от големите плюсове на етеричните масла е, че тялото не може да развие резистентност към тях. Сложният им химичен състав ги прави прекалено трудни за разгадаване от микроорганизмите, които не могат да си изградят защитни механизми срещу действието на маслата.

Етеричните масла – природни антибиотици

Химичният състав и качества на етеричните масла ги прави едни от най-безопасните и ефикасни природни антибиотици, с които можем да лекуваме тялото си. Както вече видяхме, те имат малки молекули, които лесно проникват през клетъчните стени и бързо възстановяват баланса в клетката. В допълнение, маслата се усвояват от клетките като всяко друго хранително вещество и не нарушават цялостта и функциите й. Тъй като етеричните масла са много летливи, няма опасност да се получи предозиране и наслагване в организма. И не на последно място, сложният им състав ги прави идеални за третирането на бактерии, които не могат да развият резистентност към тях.

На снимката виждате цялата гама продукти от серията OnGuard, която включва

OnGuard protective blend от етерични масла

OnGuard beadlet - перли за лесен и удобен прием по всяко време, джобен вариант

OnGuard softgels - меки капсули, съдържащи OnGuard protective blend, към който са добавени черен пипер, риган и мелиса, за допълнителна помощ към имунитета.

OnGuard protecting throat drops - предпазващи гърлото бонбони, облекчаващи болките в гърлото. Направени с органичнa тръстикова захар и сироп от кафяв ориз.

OnGuard foaming hand wash- течен сапун за ръце, който почиства и предпазва ръцете ви от бактерии

OnGuard natural whitening toothpaste - почиства нежно зъбите, без флоурид, уникален вкус на канела и мента с ксилитол за свеж дъх

OnGuard cleaner detergent - почистващ препарат с обогатена нетоксична биоразграждаща се формула. Комбинира растителни съставки и мощния OnGuard защитен бленд.

OnGuard 6X laundry detergent - високо концентриран перилен препарат, който използва силата на OnGuard защитен бленд и биологичните ензими за невероятно чисти дрехи.

За повече въпроси можете да ми пишете.

Източници: dōTERRA.com , www.thepubmed.gov, 11-moons.com


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page